HTML

A hét minden napján más rovatot találsz nálunk! Helyes Hétfő-ahová ellátogatni érdemes Kolis Kedd- hogyan éljük túl a bentlakást/albérletet Szaki szerda- minden, ami szakmai jellegű Csemege csütörtök-ehhez nincs mit hozzáfűzni Portré Péntek- ismerős arcok mesélnek magukról Szombati szerenád- hogy ne mondhassák hogy érzéketlenek vagyunk Vegyes vasárnap- minden ami máshova nem fér be

PKE blog

A Partiumi Keresztény Egyetem diákjainak és oktatóinak virtuális közösségi tere

Friss topikok

  • ANDRASGYORBIRO: A PORTRÉ PÉNTEK sorozat keretében igyekszünk mindig valakit közelebb hozni az olvasókhoz, akik arc... (2019.04.03. 05:35) Portré Péntek - Székedi Levente
  • Andrew Pallay: Helló. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a kis üzenőfalat, blogot. Remélem fog pörögni az infó a blogo... (2010.12.30. 08:13) Új kezdet
  • Andrew Pallay: Helló. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a kis üzenőfalat, blogot. Remélem fog pörögni az infó a blogo... (2010.12.30. 08:12) Titkos zugok - második felvonás
  • Hegyeli Hunor: Es hol marad a hagyma meg a szalonna? (2009.06.23. 11:30) Kolis Kedd - Otthonról vissza..
  • lehetlegyen: nem rossz a cikk, kicsit agresszív az író...akik összeillenek és tudják ésszel és szívvel azok öss... (2009.06.12. 18:09) Szombati Szerenád

Linkblog

2009.04.15. 21:45 vanegyno

Kolis Kedd - Otthonról vissza..

Kolis kedd rovatunk missziója: Túlélési tanácsok kezdőknek és haladóknak -bentlakóknak és albérleteseknek, többek között az otthon lakók tanulságára.

Mivel lassan vége a felhőtlen délig alvásnak, anyu főztjének, a lustálkodásnak, a nyugodt beszélgetéseknek, a rokonság rekcumolásának,és az ééédes otthon adta nosztalgikus örömöknek, óhatatlanul előkerül a nagy bőrönd, és a csomagolás. A tudatos felkészülésben, és az egyetemi év tovább élvezésében segítünk nektek ismét tanácsainkkal. Felsoroljuk nektek ezúton, hogy mi az, amit feltétlenül hozzatok el otthonról , és mindenképpen "vetessetek meg" apuval, hogy a visszatérés ne legyen tele kellemetlen meglepetésekkel, és főként hogy a pénztárcátok se terhelődjön annyira.

Ahhoz hogy az otthonról hozott éléskamra jó ideig kitartson, nem elég ha húsz darab  krémest, és francia salátát viszünk. Legfontosabbak az alapélelmiszerek, amelyek tartósak, és mindig össze lehet dobni belőlük valamit. Ezek otthon is könnyen fellehetők. Lássuk csak, mik is ezek: liszt, cukor, kávé,tejpor, tojás, húskonzerv, májkrém, spagetti, makaróni, porosleves, étel fixek, befőttek, száraz felvágottak, krumpli, fűszerek, édességek,stb.. 

 

Tovább gondolva a majdani nagyváradi szobánkban-lakást, igen fontosnak bizonyul a frissen mosott ágynemű,a textilek, a törölközők, és aruhák-cipők alapos kitisztítása, kivasalása. (A cipőt vasalni nem oylan fontos. )

Ruhák terén nem is bezsélve arról, hogy ugye, mivel a téli írhabundáinkat már hazavittük, most bátran, sőt nagy hévvel keressük elő a szekrény mélyéről a színes nyári gönceinket! (Bujjunk bele, és állapítsunk meg, hogy csinosabbak vagyunk mint tavaly. Akinél nem ez az alternatíva áll fenn, annál majd a szesszió és egy tavaszi fellángolás hatására ugyanez lesz a helyzet, úgyhogy aggódásra semmi ok!) Mindenképpen csomagoljuk be a fürdőruhánkat és a napolajunkat is, ugyanis a még sokáig eltrató nagyváradi hőség -örömünkre - a strandra fog száműzni bennünket.

 

A nagy melegre felkészülve, egy ventillátort is igen kifizetődő beszerzni, ugyanis akkor majd nem kell szeptemberig a zuhany alatt ülnöd az elviselhetetlen hőség miatt.

És! Ne felejtsük el, hogy majálisig már nem sok van hátra, lehet hogy addig nem lesz újra hazamenés. Hozzunk tehát sátrat, takarót, napozót és lenge lábbeliket! A kiránduláson nem szokott megmaradni sem a finom sült szalonna, de még ugyan a nagyi bora sem. Tankoljunk fel tehát!

Jó utat Nagyváradra!

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://pkeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr161067537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lehetlegyen 2009.06.12. 17:57:58

háááát, te nagy túlélő lehetsz, te már csak tudhatod.....

Hegyeli Hunor 2009.06.23. 11:30:19

Es hol marad a hagyma meg a szalonna?
süti beállítások módosítása