HTML

A hét minden napján más rovatot találsz nálunk! Helyes Hétfő-ahová ellátogatni érdemes Kolis Kedd- hogyan éljük túl a bentlakást/albérletet Szaki szerda- minden, ami szakmai jellegű Csemege csütörtök-ehhez nincs mit hozzáfűzni Portré Péntek- ismerős arcok mesélnek magukról Szombati szerenád- hogy ne mondhassák hogy érzéketlenek vagyunk Vegyes vasárnap- minden ami máshova nem fér be

PKE blog

A Partiumi Keresztény Egyetem diákjainak és oktatóinak virtuális közösségi tere

Friss topikok

  • ANDRASGYORBIRO: A PORTRÉ PÉNTEK sorozat keretében igyekszünk mindig valakit közelebb hozni az olvasókhoz, akik arc... (2019.04.03. 05:35) Portré Péntek - Székedi Levente
  • Andrew Pallay: Helló. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a kis üzenőfalat, blogot. Remélem fog pörögni az infó a blogo... (2010.12.30. 08:13) Új kezdet
  • Andrew Pallay: Helló. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a kis üzenőfalat, blogot. Remélem fog pörögni az infó a blogo... (2010.12.30. 08:12) Titkos zugok - második felvonás
  • Hegyeli Hunor: Es hol marad a hagyma meg a szalonna? (2009.06.23. 11:30) Kolis Kedd - Otthonról vissza..
  • lehetlegyen: nem rossz a cikk, kicsit agresszív az író...akik összeillenek és tudják ésszel és szívvel azok öss... (2009.06.12. 18:09) Szombati Szerenád

Linkblog

2008.12.19. 00:13 andrasgyorbiro

Beindultunk!

Sziasztok,

 

a nevem Györbíró András, 2008. nyarán végeztem turisztika szakon a PKE-n, de közvetetten már nagyon hosszú ideje kötődök a Partiumi Keresztény Egyetemhez.

Biztosan mindekiben felmerül, hogy miért jött létre ezen blog, és milyen célt kíván szolgálni? Elsősorban azért döntöttünk úgy, hogy létrehozzuk, mert hasznos lehet, ha egy újabb felületen tudunk egymással kommunikálni, oszthatunk meg egymással értekes és érdékes információkat, vagy egyszerűen csak egyszerűen közölhetünk egymással olyan gondolatokat, melyek igényt tarthatnak az egyetemi közösség figyelmére. Minden programról, mely az egyetemen kerül megszervezésre, szívesen hírt adunk, a plakátokkal szemben minket otthonról is el lehet majd olvasni, ráadásul környezetkímélőbb is nálunk meghirdetni, hiszen a papírfogyasztásunk elenyésző:)

A blog alapötlete tőlem és Kóródi Lászlótól származik, aki szintén 2008. ban szerzett diplomát ugyanitt, menedzsment szakon. Számos dolgot hasonlóan látunk az egyetemmel kapcsolatban, és mind a ketten szeretnénk az itt eltöltött idők által felhalmozott tapasztalatokat felajánlani a közösség és a mindenkori "partiumos" diákok és tanárok számára. Bízunk benne, hogy ezen kezdeményezés is hozzájárul ahhoz, hogy egymást jobban megismerve, egymás gondolataiba betekintést nyerve családiasabbá, egységesebbé tegyük a közösséget.

Feltételezve, hogy az egyetem hallgatóinak döntő többsége napi rendszerességel internetezik, reméljük, hogy blogunk olyan hellyé vállik majd a világhálón, ahová szivesen érkeztek meg naponta legalább néhány percre.  Én is, és Laci is úgy tapasztaltuk, hogy a bentlakókkal ellentétben, akik kvázi ,,közös háztartásban élve" kötnek életreszóló barátságokat,, nagyváradiként fennállhat annak veszélye, hogy nehezebben tud valaki a közösség szerves tagjává vállni, és csoporttársain kívül alig ismer meg másokat, holott akár évekig is ugyanazon intézmény falai között töltik napjaikat. Rémálmom, hogy 30 év múlva találkozok majd valakivel, akiről kiderül hogy 2004-2008 között szintén a PKE-ra járt, de sose volt módom megismerkedni vele....Talán ez a blog is segíthet abban, hogy azok is közelebb érezhessék magukhoz az egyetemet, akik eddig nem érezték magukat valódi ,,egyetemi polgárnak".

Technikai okok miatt korlátozott lesz azon személyek száma, akik közvetlenül szerkesztőként bármikor írhatnak azonban a blogra, ám ez valóban csupán technikai korlát. Amennyiben bárki úgy érzi, hogy közlésre érdemes gondolatai vannak, mely kötődik a blog tematikájához, irjon, illetve irja meg a pkeblog@yahoo.com -ra, és a lehető leghamarabb időn belül leközöljük.

Amennyiben valaki úgy érzi, hogy idejébe belefér, hogy rendszeresen is irjon ide, az keressen meg az említett e-mail cimen, a részletek megbeszélése végett.

A felsoroltak mellett abban is bízunk, hogy blogunk hasznos lehet mindazoknak, akik fontolgatják jelentkezésüket a Partiumi Keresztény Egyetemre, hiszen amellett,hogy betekintést nyerhetnek a PKE-s mindennapokba és gondolati világba, a legfontosabb és legfrisebb felvételivel kapcsolatos tudnivalókat is közzé fogjuk tenni.

Végezetül a közelgő ünnepekre való tekintettel szeretnék mindenkinek boldog és békés Karácsonyt, valamint sikerekben és örömökben gazdag Új Évet kívánni!

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://pkeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr57830884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása