HTML

A hét minden napján más rovatot találsz nálunk! Helyes Hétfő-ahová ellátogatni érdemes Kolis Kedd- hogyan éljük túl a bentlakást/albérletet Szaki szerda- minden, ami szakmai jellegű Csemege csütörtök-ehhez nincs mit hozzáfűzni Portré Péntek- ismerős arcok mesélnek magukról Szombati szerenád- hogy ne mondhassák hogy érzéketlenek vagyunk Vegyes vasárnap- minden ami máshova nem fér be

PKE blog

A Partiumi Keresztény Egyetem diákjainak és oktatóinak virtuális közösségi tere

Friss topikok

  • ANDRASGYORBIRO: A PORTRÉ PÉNTEK sorozat keretében igyekszünk mindig valakit közelebb hozni az olvasókhoz, akik arc... (2019.04.03. 05:35) Portré Péntek - Székedi Levente
  • Andrew Pallay: Helló. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a kis üzenőfalat, blogot. Remélem fog pörögni az infó a blogo... (2010.12.30. 08:13) Új kezdet
  • Andrew Pallay: Helló. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a kis üzenőfalat, blogot. Remélem fog pörögni az infó a blogo... (2010.12.30. 08:12) Titkos zugok - második felvonás
  • Hegyeli Hunor: Es hol marad a hagyma meg a szalonna? (2009.06.23. 11:30) Kolis Kedd - Otthonról vissza..
  • lehetlegyen: nem rossz a cikk, kicsit agresszív az író...akik összeillenek és tudják ésszel és szívvel azok öss... (2009.06.12. 18:09) Szombati Szerenád

Linkblog

2009.03.16. 20:39 vanegyno

Helyes Hétfő - Don Giovanni

Helyes hétfő - a hét legnépszerűtlenebb napján, olyan HELYekről olvashattok, ahova érdemes benézni vagy csak egyszerűen észrevenni, hogy van. Aki már észrevette és már ismeri, az egészítse ki az infókat, vagy csak egyszerűen meséljen el egy ott megesett sztorit.

A kiváncsiak kérdezhetnek, mi érdeklődünk, közvetítünk, válaszolunk!

 

 

         A Don Giovanni

Fény az éjszakában.(Szándékosan homályos, hogy azok is fölismerjék, akik néha így látták már.)

 

Egyetemisták nagy alapkérdése az evés. Ritka, aki nem álmodik hetente egyszer anyukája tyúkhúsleveséről vagy rántotthusiáról. Az ínyencségre csak a mercis-apukásoknak telik, de egy pizza azért még az ünnepi hétköznapokon nagyjából mindenkinek belefér. Az egyetemtől korgó hassal, futólépésben tizenöt másodpercnyire leledző hely  sokszor sokunknak maga az oázis a sivatagban.

Állítom, hogy van olyan pizzakultúrám, hogy megállapíthatom: ez tényleg jó. És azt is állítom nem reprezentatívan, hogy aki egyszer evett, az többé nem megy el ajtaja előtt úgy, hogy ne gyorsulna fel a szívverése.  (Amúgy nem fizetnek nekem ezért)

 

A Don Giovanni városon belül ingyen szállít. Egy köpésre van tőlünk  de felhozzák a portékát a koleszba is ha kérjük. (Vagy az csak nekem volt, mert olyan szép vagyok?) Nyitva van hajnali tíztől éjjel tizenkettőig. Akik ülni szeretnek, sokat várni, cigarettázni, és osztálytalálkozót szervezni, azok ne ide jöjjenek. Ez egy kicsi hely, de hümm, ülni nem lehet, de amúgy is állva több fér, ez az alapelvük. Itt  lehet szeletre enni. Harapásra is, de az is ugyanannyiba kerül mint a szelet. Lehet olyan pizzát kérni, amelyiknek minden szelete más fajta. Na, ezt!  Feltét a helyszínen ingyenes: Zöld csípős paprika, oregánós öntet, kecsap édesen vagy erősen.  A csípősre és a sósra gyorsan, gyorsan:  lehet itt innivalót is kapni.

 

 

38 fajta pizzát tudnak elkészíteni. A már jól ismert nevek mellett, mint például az én gyors éhes kedvencem: a Capriciosa, vannak egészen különlegességek : Székely pizza, Harlem, Piedone, Rustica, Nemo, Rossonero,Aristocrato, Fantezia, … - Úgyhogy mindenki megtalálhatja az egy éniségének megfelelőt, vagy csak poénból is megéri kísérletezgetni.

 

szeletre vagy harapásra...

Az épp aktuális elárúsító, pizzakészítő-sütő srác (aki egyetemünk diákja, és a neve egy édesség), kérdésünkre nem tudta elmondani hogy miért éppen Don Giovanni a név, de mi (mivel missziónk, hogy titeket maximálisan ellássunk minden hasznos információval) megtudtuk a következőt:

„A Don Giovanni  egyébként tudniillik, Wolfgang Amadeus Mozart kétfelvonásos operája. A librettót Lorenzo da Ponte írta.  A Don Giovanni az egyik legismertebb zenemű a világon, és a Don Juan legendáját feldolgozó művek közül a leghíresebb” (forrás: www.wikipédia.hu).

 Ide kattintva, és tovább kattintgatva meghallgatható: https://www.youtube.com/watch?v=vxcjxN0rPzs 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://pkeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr931006228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása