HTML

A hét minden napján más rovatot találsz nálunk! Helyes Hétfő-ahová ellátogatni érdemes Kolis Kedd- hogyan éljük túl a bentlakást/albérletet Szaki szerda- minden, ami szakmai jellegű Csemege csütörtök-ehhez nincs mit hozzáfűzni Portré Péntek- ismerős arcok mesélnek magukról Szombati szerenád- hogy ne mondhassák hogy érzéketlenek vagyunk Vegyes vasárnap- minden ami máshova nem fér be

PKE blog

A Partiumi Keresztény Egyetem diákjainak és oktatóinak virtuális közösségi tere

Friss topikok

  • ANDRASGYORBIRO: A PORTRÉ PÉNTEK sorozat keretében igyekszünk mindig valakit közelebb hozni az olvasókhoz, akik arc... (2019.04.03. 05:35) Portré Péntek - Székedi Levente
  • Andrew Pallay: Helló. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a kis üzenőfalat, blogot. Remélem fog pörögni az infó a blogo... (2010.12.30. 08:13) Új kezdet
  • Andrew Pallay: Helló. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a kis üzenőfalat, blogot. Remélem fog pörögni az infó a blogo... (2010.12.30. 08:12) Titkos zugok - második felvonás
  • Hegyeli Hunor: Es hol marad a hagyma meg a szalonna? (2009.06.23. 11:30) Kolis Kedd - Otthonról vissza..
  • lehetlegyen: nem rossz a cikk, kicsit agresszív az író...akik összeillenek és tudják ésszel és szívvel azok öss... (2009.06.12. 18:09) Szombati Szerenád

Linkblog

2009.03.24. 21:46 vanegyno

KOLIS KEDD - Recept olcsón, egyszerűen, antitalentumoknak is !

 Kolis kedd rovatunk missziója: Túlélési tanácsok kezdőknek és haladóknak - bentlakóknak és albérleteseknek, többek között az otthon lakók tanulságára.

 

E héten a koleszos egyetemistáknak -  de mint említettük, nem csak - egy igen fontos és has korgás miatt sürgető problémáját feszegetjük újból: az evést, és ennek elődjét: a főzést. 

 

Annak,aki az ebédlő könnyű és kalóriaszegény, de egészséges ételével nem bírja ki még 12 órát, de már unja a bentlakás évekig fogyasztott kultuszkajáját, (melegszendvics, poros leves), bizony főzésre kell fanyarodnia.

Mi ebben is segítünk nektek, ugyanis most közzé tesszünk egy igen egyszerű,olcsó, és laktató étel receptjét. A sikeres főzés érdekében , és a diákok esetleges ismereteit figyelembe véve a folyamatot egyszerre mutatjuk be kezdő és haladó szinten.

Salátakrumpli

Hozzávalók:

            Az ételhez:                                                         Az   elkészítéshez:                 

-         négy-öt darab krumpli                                             - fa/gáztűzhely, rezsó

-         2 db savanyú uborka

-         hagyma                                                                - edény                     

-         egy tenyérnyi vékony húsos szalonna                        - víz      

-         egy csipetnyi só

 

A kevésbé tapasztaltak kedvéért:

Az alapanyagok a következőképpen festenek, a boltban a polcról is a hasonlókat kell levenni.


  •  
  •  Elkészítés:
  • Mossuk meg a krumplikat.
  • Tegyük bele az edénybe, majd töltsük fel vízzel,hogy ellepje.
  • Tegyünk bele egy csipetnyi sót, és tegyük fel a tűzhelyre főni.
  • Közben nézegessünk rá, körülbelül fél óra alatt megfő. Erről úgy bizonyosodhatunk meg, hogy amikor beleszúrunk egy villát, könnyen megy, mert a belseje puha. Ha még kemény, hagyjuk főni.
  • Közben vágjuk apró cikkekre a szalonnát, majd egy újabb edényben pirítsuk vörösre.
  •  Nem kell alá olaj, mert a szalonna zsiradékot enged ki magából.
  • Hámozzuk meg a hagymát, vagyis távolítsuk el a száraz  réteget róla.
  • Utána vágjuk apró kockákra az uborkát.  Majd a szalonnával együtt ezeket rakjuk egy edénybe.
  • A főtt krumpliról öntsük le a levet, majd miután kihűlt, hámozzuk meg, és ezt is vágjuk apró kockákra.
  • Végül tegyük a krumpli kockákat is az edénybe, és keverjük össze a többivel.

                                             Máris fogyasztható!

Tálalási javaslat:

 

Ínyencek tehetnek még bele majdnem bármit. Finom például: olajbogyóval, bármilyen friss zöldséggel, főtt tojással, sonkával, petrezselyem zölddel, ecetes, vagy majonézes öntettel.

 

           Jó étvágyat!

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://pkeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr711023487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kahmi 2009.03.24. 22:05:23

S ez miért nem jutott eszedbe amíg ott laktam??? Addig örökké krumpli leves volt a lakoma és pástétomos kenyér....10 napja lejárt pástétommal.:)))))

bajszom 2009.03.27. 15:25:19

ez tényleg jó lehet...
süti beállítások módosítása