HTML

A hét minden napján más rovatot találsz nálunk! Helyes Hétfő-ahová ellátogatni érdemes Kolis Kedd- hogyan éljük túl a bentlakást/albérletet Szaki szerda- minden, ami szakmai jellegű Csemege csütörtök-ehhez nincs mit hozzáfűzni Portré Péntek- ismerős arcok mesélnek magukról Szombati szerenád- hogy ne mondhassák hogy érzéketlenek vagyunk Vegyes vasárnap- minden ami máshova nem fér be

PKE blog

A Partiumi Keresztény Egyetem diákjainak és oktatóinak virtuális közösségi tere

Friss topikok

  • ANDRASGYORBIRO: A PORTRÉ PÉNTEK sorozat keretében igyekszünk mindig valakit közelebb hozni az olvasókhoz, akik arc... (2019.04.03. 05:35) Portré Péntek - Székedi Levente
  • Andrew Pallay: Helló. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a kis üzenőfalat, blogot. Remélem fog pörögni az infó a blogo... (2010.12.30. 08:13) Új kezdet
  • Andrew Pallay: Helló. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a kis üzenőfalat, blogot. Remélem fog pörögni az infó a blogo... (2010.12.30. 08:12) Titkos zugok - második felvonás
  • Hegyeli Hunor: Es hol marad a hagyma meg a szalonna? (2009.06.23. 11:30) Kolis Kedd - Otthonról vissza..
  • lehetlegyen: nem rossz a cikk, kicsit agresszív az író...akik összeillenek és tudják ésszel és szívvel azok öss... (2009.06.12. 18:09) Szombati Szerenád

Linkblog

2009.03.22. 23:29 vanegyno

Vegyes Vasárnap

A Vegyes Vasárnap a hét utolsó napján arra alkalmas, hogy bármi, ami nem fért bele a hét másik hat témájába, arról lehessen írni vasárnap. Ahogy a neve is mutatja igyekszünk minél színesebb dolgokról írni, ami azért kapcsolódik hozzánk partiumosokhoz vagy csak egyszerűen érdekes. 


 

Március 22. - a Víz Világnapja

 


 

A víz a hidrogén és az oxigén vegyülete, dipólus molekula, de nem csak ...

Földünk felületének 71%-a.

Testünk 70 %- a.

 

A környezet szennyezése állatok, emberek és növények sorsáról dönt nap mint nap. Többek közt arról is, hogy majd a te unokádnak a dédunokája egyáltalán fog-e majd vadkacsát látni, friss forrásvizet inni a közeli erdőben. Mert ez nem olyan egyértelmű. Sem az, hogy lesz vadkacsa, sem hogy a forrásvízből innia szabad, sem hogy lesz erdő a megszokott helyen.  

Persze, tudjuk, hogy te csak néha szoktál eldobni egy cukorkás papírt, és te aztán nem öntesz ciánt a tengerbe, és az a szemét, amit kirándulás után széthagysz, az még semmi.

Tudnia kell mindenkinek, hogy az ő egyéni felelőssége is a Föld   sorsa.

 

 

 

Egy kicsi tudatosság, egy kis odafigyelés és egy kevés erőfeszítés kell mindahhoz, hogy a TE lelkeden ne száradjon mindez.  Hogy megelőzd a még nagyobb bajt, vagy csak hogy kivedd az általad összepiszkolt világ takarításának  rád eső részéből, tedd meg ezeket a VIZÜNKÉRT: 

 

·        Amíg mosod a fogad, zárd el a csapot!

·        A fürdést, zuhanyzást általában tekintsd tisztálkodásnak és ne pancsolásnak!

·        Mosogass egy edényben, ne folyó víz alatt, és ha lehet ne közbe nézd a Barátok Köztöt !

·        Ne a közeli folyóban mosd meg samponnal a hajad, amin van lakk, hab, festék, balzsam és fixáló. És ne is fürödj benne napolajosan !

·        Ha nagy menő vagy és autód van, azt se a kert sarkában csordogáló szép patakban most, hanem a menő autómosóban !

·        Ne önts a lefolyókba semmi káros,nem oda való anyagot!

·        Kérdezd meg apukádat, hogy a multicégénél a szennyező olajokat miért a folyóba engedik ki!

 

És azt tudtátok hogy  a többi hasznos hatása mellet,  napi három liter víz elfogyasztása nagyban  csökkenti a rákos megbetegedések lehetőségét?

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://pkeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr621019189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása