HTML

A hét minden napján más rovatot találsz nálunk! Helyes Hétfő-ahová ellátogatni érdemes Kolis Kedd- hogyan éljük túl a bentlakást/albérletet Szaki szerda- minden, ami szakmai jellegű Csemege csütörtök-ehhez nincs mit hozzáfűzni Portré Péntek- ismerős arcok mesélnek magukról Szombati szerenád- hogy ne mondhassák hogy érzéketlenek vagyunk Vegyes vasárnap- minden ami máshova nem fér be

PKE blog

A Partiumi Keresztény Egyetem diákjainak és oktatóinak virtuális közösségi tere

Friss topikok

  • ANDRASGYORBIRO: A PORTRÉ PÉNTEK sorozat keretében igyekszünk mindig valakit közelebb hozni az olvasókhoz, akik arc... (2019.04.03. 05:35) Portré Péntek - Székedi Levente
  • Andrew Pallay: Helló. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a kis üzenőfalat, blogot. Remélem fog pörögni az infó a blogo... (2010.12.30. 08:13) Új kezdet
  • Andrew Pallay: Helló. Nagyon jó ötletnek tartom ezt a kis üzenőfalat, blogot. Remélem fog pörögni az infó a blogo... (2010.12.30. 08:12) Titkos zugok - második felvonás
  • Hegyeli Hunor: Es hol marad a hagyma meg a szalonna? (2009.06.23. 11:30) Kolis Kedd - Otthonról vissza..
  • lehetlegyen: nem rossz a cikk, kicsit agresszív az író...akik összeillenek és tudják ésszel és szívvel azok öss... (2009.06.12. 18:09) Szombati Szerenád

Linkblog

2009.04.17. 23:34 andrasgyorbiro

Csemege Csütörtök-gondolatok a 22 emberről és a pöttyös labdáról

 CSEMEGE CSÜTÖRTÖK rovatunk elsősorban azoknak szól, akik szeretnek csemegézni, azaz olyan „kultúrtermékeket” fogyasztani, melyek a megszokottól eltérőek, vagy valóban ritkák és kiemelkedő minőségűek. A hét negyedik napján ezen túl ilyen finomságokból válogatunk nektek.

 

Foci. Labdarúgás. Football, tengerentúlon ,,soccer”, hogy ne keverjék az amerikai focival, ott ugyanis  a ,,football” névre már ez a számomra még mindig homályos sportág már lecsapott.

 

Bevallom, ez a játék igencsak fontos számomra. Lelkesen játszok mindig, tudni igazán viszont sose tudtam. De nem baj, az a néhány pillanat amikor mégis gólt szerezhetem, vagy tudatosan, vagy csak nem tudtam elég gyorsan elugrani a labda útjából és rólam bepattant (az ellenfél kapujába –többnyire) még így is szép emlék...Régen legtöbbször a tömbáhzunk előtti betonúton játszottunk, ami akkor még telis tele volt gödrökkel, homokkal, és egyéb akadályokkal (de micsoda szerencse, a gyermekkórház is közel volt, ha elestünk és tetanusz-injekció vagy kötözés kellett, nem kellett messze menni), ma már szépen le van betonozva, viszont sok a méregdrága parkoló autó, amik miatt ma már nem lehet játszani, hiszen tulajdonosaik rosszul viselnék ha egy egy labda a szélvédőjükön landolna (kiadnak a kocsiért egv vagyont, és az meg nem bír el egy labdával?....) Na de ne nosztalgiázzunk, hanem inkább nézzük át, mik azok az apróságok, zamatos elemek, amik igazi csemegévé varázsolják ezt a játékot.

 

Játék? Vagy sport? Mióta a póker meg a sakk is sport, szerintem nem sport, és nem is csak játék, hiszen háborút is vívtak miatta. Nem vicc. Na jó, nem ez volt a fő ok, de Honduras és El Salvador között lezajlott egy 4 napos fegyveres konfliktus, egy meccs apropóján...részletekért kattintsatok ide.


A szurkolók

 

Nélkülözhetetlenek. Minden nemzetnek megvan a saját szurkolói kultúrája, ami egyrészt abban is megnyílvánul, hogy egy egy világeseményen hogyan bíztatják hazájuk válogatottját, és abban is, hogy hazájuk bajnokságában milyen hangulatot varászolnak a lelátóra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Egyéniségek

 

Nélkülük a futtball világa alighanem sokkal színtelenebb,  szagtalanabb lenne. Van, ki hajviseletével, van ki egyéb különcségével, van ki játéktudásával, és van ki a hölgyszurkolókra gyakorolt hatásával emelkedik ki a ,,22 labdát kergető ember " közül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gólok

 

A focit gólokra játszák. Mindenkinek van kedvence talán, és valóban roppant erős érzelmeket képes kiváltani egy a hálóban landoló labda. Helyszűkében, engedjétek meg, hogy megmutassam azt a gólt, melyet 1986-ban rúgott Diego Armando Maradona, és a közvélekedés szerint a világ eddigi legszebb találta. Érdekesség, hogy nem sokkal azelőtt egy beadást követően , felúgorva ugyancsak ő egyértelműen kézzel ütötte a kapuba a labdát, amit a játékvezetőn kívül az egész stadion látott. Majd nem sokra rá lőtte ezt a csodagólt, mely ide kattintva megtekinthető.

 

Felejthetetlen mérkőzések


Ebből is számtalan volt. Friss élmény a  2005. évi Bajnokok Ligája döntő, amely során az AC. Milan a szünetben 3-0 ra vezett a Liverpool ellen, és a végén pedig....ide kattintva megtekinthető ennek a vérfagyasztóan döbbenetes mérkőzésnek az összefoglalója! Érdemes 7 percet rászánni!!!

 

 

 

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://pkeblog.blog.hu/api/trackback/id/tr41071914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása